Kvindedag 2014

Kvindedag gav 30.000 kr. til Hjerteforeningens kampagne "Elsk hjertet", der sætter fokus på forskning af kvinders hjerter.

 

Viborgklubben markerede sammen med Zonta Viborg kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2014 ved at holde Kvindedag i og omkring Gymnastik & Idrætshøjskolen i Viborg.

Om formiddagen afholdt vi, i samarbejde med cykelklubber, mountainbikeløb, spinning og motionscykeltur på 18 km, hvor der blev serveret varm suppe på halvvejen.Det var første gang, der i Viborg blev afholdt cykelløb kun for kvinder.

Efter cykelløbene var der sund frokost med stande med oplysning om kost, motion og cykler, hvor også kvinder, der ikke deltog i cykelløb, kunne komme.

Eftermiddagen bød på 2 spændende og oplysende foredrag. Overlæge Anette Kaltoft, Hjerteafdelingen på Århus Universitetshospital, Skejby, fortalte om den nyere forskning indenfor hjertekarsygdomme hos kvinder. Coach Anne Kirk, Viborg, fortalte om, hvordan vi forbliver sunde mentalt.

Som optakt til Kvindedagen havde vi ugen forinden fået opstillet en motionscykel i det nye Sundhedscenter i Viborg, der kunne  benyttes af alle til at cykle penge ind til Hjerteforeningen.

 

"Hjertekage"